Många som frågat efter receptet på mitt favoritknäcke just nu, så här kommer det.
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor alt. 0,5 dl solroskärnor + 0,5 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
flingsalt
Rör ihop alla torra ingredienser, rör sedan ner oljan och slutligen vattnet. Försök att få en jämn smet, brukar gå snabbt. Bred ut smeten på bakplåtspapper på en ungsplåt (jag tycker det är enklast med hjälp av en slickepott), strö över flingsalt och kör in i ugnen. 150 grader 45-60 min (beroende på tjocklek och ugn). Håll koll på brödet. Det ska stelna men inte bli bränt.
Det går självklart att byta ut mjölet till valfritt annat mjöl. Jag har testat lite olika. Har även bakat med både krossat och hela linfrön. Välj skalade sesamfrön, då oskalade helst ska mixas sönder för att vi ska komma åt de nyttiga vitaminerna och mineralerna.
Lycka till!
Mums!